Senin, 09 November 2015

Kepentingan Air dalam Hidup Anda

Kepentingan Air dalam Hidup Anda

Adakah anda percaya bahawa air yang rendah hati hanya mungkin menjadi jawapan kepada kebanyakan masalah perubatan anda. Badan anda mungkin telah mengalami dehidrasi untuk beberapa waktu. Jadi, kerana dehidrasi sel-sel anda boleh berubah menjadi beberapa entiti pelik menyebabkan kemunculan pelbagai penyakit.

Sesetengah penyakit yang boleh dimulakan kerana dehidrasi termasuk:

1. ulser peptik

2. artritis reumatoid

3. sakit suram

4. sakit Colitis

5. Hiatus Hernia

6. Sakit pinggang

7. disebabkan angina Sakit

8. Migrain

9. Kemurungan

Penyakit 10. Alzheimer

11. Tekanan darah tinggi

Ramai orang di dunia moden yang digunakan untuk minum air botol. Mereka membangunkan 'rasa' untuk itu. Apabila sebab-sebab tertentu mereka tidak dapat mendapatkan berpegang air botol, mereka akan beralih kepada soda yang lebih 'sedap'. Sehingga tubuh mereka menjadi habis air berharga walaupun tanpa mereka sedari. Ada di antaranya yang mempunyai kepercayaan palsu bahawa soda boleh menggantikan air.

Adakah anda perasan bahawa mulut anda masih menghasilkan air liur walaupun anda tidak minum air yang mencukupi? Ini adalah mekanisme semula jadi untuk membolehkan sistem anda untuk mencerna makanan. Adakah anda tahu bahawa anda telah memulakan sedang dehidrasi walaupun sebelum 'mulut kering' sindrom berlaku? Jadi, jangan memandang ringan perkara ini! Dehidrasi telah terbukti menjadi punca utama penyakit di atas.

Dalam buku luar biasa beliau, 'Badan Anda yang Banyak Menangis Untuk Water', Dr Batmanghelidj telah didokumenkan mereka punca dan mencadangkan kaedah bagaimana anda boleh menyembuhkan diri sendiri dengan hanya air kosong dan secubit garam. Terdapat juga banyak testimoni daripada orang sebenar yang telah menggunakan kaedah Dr Batman dan telah mendapat keputusan yang sukar dipercayai.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar